Dijital Diplomasi/Sosyal Diplomasi

Öncelikle sayfamıza hoş geldiniz. İlk olarak neden böyle bir girişimin başladığından söz etmek istiyorum. Diplomasinin tarihin bilinmeyen çağlardan itibaren başladığı varsayılır. Buna göre tarihten önce bile bir grup vahşinin sırf o günlük savaşı yeter bulduklarını ve yaralılarını toplamak yada ölülerini gömmek için savaşın biraz durmasından memnun olacaklarını anlatmak maksadıyla da olsa başka bir grup vahşiyle müzakereye giriştiği anların olduğunu varsaymak mümkündür. Dolayısıyla diplomasinin tarih öncesi çağlardan günümüze kadar gelen süreçte varlığını kabul etmek ve içeriğinin ve kullandığı araçların zaman zaman değiştiğini kabul etmek sanırız yanlış olmayacaktır. Hans J. Morgenthau diplomasinin gerileyişinin Birini Dünya Savaşından itibaren tam olarak başladığından bahseder. Bu gerileyişe 5 ögenin sebep olduğundan bahseden Morhenthau, gerileyişin sebeplerinden biri olarak haberleşmenin gelişmesini öne çıkarır. Konumuz bu olmamakla beraber tarihi süreç içinde değişim ve dönüşümün varlığından bahsetmek istemektedir.

İletişimin ve internet teklonojisinin hiç olmadığı kadar gelişmesi, sosyal medya kanallarıyla küresel olarak insanların bir birleriyle anlık olarak iletişime geçme imkanına sahip olması, bu alanı şüphesiz dış politika yapıcıları için cazip kılmaktadır.

Amacımız ülkemizde az bilinen bu alan hakkında ilgilenen herkese bilgi sunmak, bunun yanında sosyal diplomasi olarak halkımızın uluslararası ilişkiler disiplini hakkında bilgi seviyesini artırmak ve dış politika yapımında vatandaşlara düşen görevleri tartışarak elimizden gelen desteği karar vericilere sunmaktır.

Bunu yaparken tarafımıza destek vermek isteyen herkese karşı açık olduğumuzu belirtmek isteriz. Ayrıntılı iletişim için bizimle iletişime geçebilirsiniz. ( digitaldiplomasi@gmail.com )

Saygılamızla

Yorum bırakın