Hakkımızda

Merhabalar,

Dünya eskisinden daha hızlı gelişmekte, tarih geçmişte hiç olmadığı kadar hızlı akmaktadır. Özellikle küreselleşmenin getirdiği ivme ile birlikte bu akan tarih içinde devlet olarak ya bir köşeden diğer köşeye savrulmak ya da bu hıza ayak uydurup gerekli yerlerde müdehalelerle bu hızı yönlendirmek durumundayız. Mevcut durumu hızla akan bir ırmağa benzetmek mümkündür. Irmak içinde bu akıntıyı kaldıramayan, yeteneği ve geçmiş deneyimleri bu hıza ayak uydurmaya yetmeyenler şüphesiz bu hız içinde zaman zaman dibe batacak zaman zaman yukarı çıkacaktır ancak bu insiyatif kendinde değildir. Enerjisini boşa harcayacak ve nihayetinde kendini akıntıya bırakacaktır.

Yüzmeyi biraz bilen ve akıntı şartlarına kısmen dayanabilenler ise, yine enerjisini verimli harcayamayacak zaman zaman batıp zaman zaman nefes alacaktır. İlk durumdaki kişiye göre daha rahat olsa da mevcut durumu sürdürülebilir değildir. Bu iki kişinin ayakta kalması, şansları ile orantılıdır.

Üçüncü kişi ise bu hıza ayak uydurma yetisine sahiptir. Enerjisini verimli kullanan bu kişi, bu akış içinde keyif bile alabilir.

İşte mevcut durumda devletleri bu akış içinde değerlendirmek mümkündür. Kİmi devletler tarihin bu hızlı akışına ayak uyduramazken, kimileri çırpınmaktadır. Kimi devletler ise bu süreci profesyonel olarak yöneterek bu hızlı akışı kontrol etme yeteneği sergilemektedir.

Bizlerin bulunması gereken nokta, tarihimizi ve stratejik avantajlarımızı göz önünde bulundurduğumuz zaman bu hızı yönetenlerden olmak durumundadır. Biz bu amaçla, ülkemizde yeteri kadar çalışma yapılmayan bu alana yoğunlaşmak, geleceğin karar vericilerine ve belki günümüz karar vericilerine bu alanda bilgi sunmak istemekteyiz.

Amacımız ülkemizde az bilinen bu alan hakkında ilgilenen herkese bilgi sunmak, bunun yanında sosyal diplomasi olarak halkımızın uluslararası ilişkiler disiplini hakkında bilgi seviyesini artırmak ve dış politika yapımında vatandaşlara düşen görevleri tartışarak elimizden gelen desteği karar vericilere sunmaktır.

Bunu yaparken tarafımıza destek vermek isteyen herkese(kişi,topluluk,STK, v.s) karşı açık olduğumuzu belirtmek isteriz ve bunu tercih ettiğimizi söyleyebiliriz. Uluslararası İlişkiler/Dış Politika hakkında yazılarınızı fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca bizimle paylaşmak istediğiniz farklı fikirler varsa bunlara da açık olduğumuzu belirtmek isteriz.

Ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. ( digitaldiplomasi@gmail.com )

Saygılarımızla

Yorum bırakın